برای انجام تراکنش مالی از یک واسطه نظیر بانک استفاده میکنیم اما اقتصاد مجازی این امکان را می دهد که تبادلها بدون واسطه و مستقیم انجام شود.
این فناوری، امکانی است برای خریداران و فروشندگان که به صورت مستقیم با هم در ارتباط باشند و به این ترتیب، نیاز به یک شخص ثالث به عنوان واسطه از بین می رود.
تامین امنیت مبادلات تجاری
این روش جدید، از رمزنگاری برای ایجاد امنیت در تبادلات استفاده می کند. برخلاف سیستم های بانکی که دارای یک موقعیت مشخص و در اصطلاح متمرکز عمل می کنند، مرکز داده ای که بلاکچینها در آن قرار دارند، کاملا غیر متمرکز بوده و در سراسر جهان پخش هستند.
با توجه به حساسیت های امنیتی بلاکچین، محل نگهداری از آن، اهمیت و جایگاه بسیار مهمی دارد. این محل را اصطلاحا، دفتر کل توزیع شده می نامند. این دفترکل برای همه اعضای شبکه و با ریزجزئیات در دسترس است و حتی تراکنش ها و ریز امور مالی برای همه اعضاء به صورت شفاف وجود دارد.
این شبکه در واقع زنجیره ای از رایانه هایی است که درستی تراکنش های صورت گرفته بین شما و طرف مقابل تان را تایید کرده و پس از تایید، آن را نیز به بلاکچین اضافه می کنند.
یک نیاز همه گیر
اما این روش نوین، ساختمان و ساختار مختص به خود را دارد و چندان هم ساده نیست. هر یک از بلوک های موجود در بلاکچین، از قسمت های دیجیتالی اطلاعات که شامل سه بخش است، تشکیل شده اند: اطلاعات مربوط به تراکنش ها، اطلاعات شرکت کنندگان در معاملات و توجه به این نکته مهم که هر بلوک، اطلاعات متمایزی مانند اثر انگشت با دیگر بلوک ها دارد.
بنابراین طبق این زنجیره ای که ترسیم شد، بلاکچین مسیری است که برای تامین امنیت تبادلات مجازی انتخاب شده است. نیازی همه گیر که با توجه به الزامات زندگی مدرن و لزوم بهره مندی از آن به عنوان مسیری کوتاه و مطمئن، در تمام کشورها مورد توجه قرار گرفته است.
با توجه به گسترش روزافزون تبادلات تجاری و لزوم بهره مندی های خلاقانه از این فضا، ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طرح ها، پژوهش ها و حمایت های بسیاری را با هدف توسعه دانش بلاکچین، تجاری سازی محصولات فناورانه و حمایت از شرکت های خلاق این حوزه به انجام رسانده تا نیازهای فناورانه کشور تامین شود.