توسعه تولید پهپادها به عنوان محصولی کاربردی در صنایع مختلف، نیازمند حمایت و ورود شرکتهای دانشبنیان و خلاق هستند تا نیازهای داخلی را پاسخ و رونقی فناورانه به این حوزه دهند.
توسعه ماژول و قطعات پهپادی با هدف تولید ثروت و اشتغال در بازار داخلی و خارجی یکی از اهدافی است که میتواند گامی مثبت در گسترش بازار این محصولات و خودکفایی کشور در تامین نیازهای این صنعت باشد.
کاری که با اقداماتی چون «تهیه پلتفرم مشترک با کاربری کشاورزی و نقشهبرداری»، «شناسایی حوزه تجاریسازی» و «شناسایی استانداردهای محصول برای قطعات و زیرسیستمهای پهپادی» در حال اجرا است و شرکتهای دانشبنیان و خلاق نیز پایه اصلی تحقق آن هستند. مجموعههایی فناور که با کمک تخصص و توانمندیهای داخلی شکل گرفتهاند و ظرفیت تکمیل زیستبوم فناوری و نوآوری کشور را دارند.
اما این کار نیازمند «شناسایی ماژولها و قطعات دقیق با هدف پایش و نقشه برداری و کشاورزی دقیق بر مبنای پلتفرمی مشترک با دیگر بازیگران این حوزه»، «حمایت از تولید بومی و تجاریسازی موتور الکتریکی، رادیو کنترل، اتوپایلوت، دوربین، باتری و ایستگاه زمینی»، اولویتبندی کاربریهای تجاری پهپادهای غیرنظامی از منظر ارزش اقتصادی و هماهنگی با الزامات امنیتی» و «تدوین آییننامه استاندارد محصول» است. برنامههایی که با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرحله عمیاتی شدن قرار دارند.
حمایت از توسعه ماژولهای مربوطه و جایگزینی سیستمهای دقیق با سیستمهای قدیمی نیز می تواند مهمترین راهبردی باشد که برای عبور از چالش موجود در این زمینه یعنی کارآیی و دقت پایین پهپادها در حوزه پایش و نقشهبرداری و کشاورزی دقیق انتخاب شود. هدفی که با اتکا به توان داخلی محقق خواهد شد.