395 شرکت دانش‌بنیان تلاش کردند تا تولید دارو و فرآورده‌های پیشرفته تشخیصی افزایش یابد

1400/09/17

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در سال‌های اخیر نتایج مثبت و درخور توجهی داشته است. اقدامی که به رونق تولیدات داخلی و کسادی بازار واردات محصولات دارای مشابه داخلی شد.

پیش از شکل‌گیری زیست‌بوم فناوری و نوآوری و اعتماد به توانمندی و تخصص جوانان در کشور، تامین بسیاری از اقلام فناورانه مورد نیاز و حیاتی کشور با مشکلات و چالش‌های فراوان و هزینه زیاد از دیگر کشورها تامین می شد و بعضا در روزهای بحرانی و افزایش درخواست‌ها برای برخی از این کالاها و تجهیزات با کمبودهای جدی در بازار داخلی مواجه می‌شدیم.

بر همین اساس با حمایت مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 395 شرکت در حوزه تولید دارو و فرآورده‌های پیشرفته حوزه تشخیص و درمان فعالیت می‌کنند. 88 شرکت دانش بنیان نوع 1، 295 شرکت دانش بنیان نوع 2 و 12 شرکت دانش بنیان نوع 3.

این تجهیزات و تولیدات در 4 حوزه «تولید مواد اولیه سنتتیک دارویی و مکمل»، «فرمولاسیون‌های پیشرفته دارویی، مکمل‌ها و آرایشی بهداشتی»، «دارو، فرآورده‌ها و خدمات زیستی و تشخیصی» و «داروهای گیاهی» تولید شده‌اند.

«کپسول ایریدیوم»، «تجهیزات سنجش هسته‌ای پیوسته»، «انواع داروها و محصولات گیاهی»، «مکمل دارویی ضد سرطان بر پایه شیر»، «خوراک ارگانیک دام و طیور»، «فرآورده های دارویی، تشخیصی و آزمایشگاهی»، «ساخت تجهیزات پزشکی و بیومواد و ایمپلنت های پزشکی»، «داروی زخم پاهای افراد مبتلا به دیابت»، «تهیه، تولید و توسعه مواد اولیه دارویی از مواد معدنی، تجهیزات پزشکی و خمیر آب یاب»، «تولید، توزیع، خرید، فروش، صادرات و واردات فرآورده ها و محصولات سلولی ـ مولکولی» و غیره از جمله محصولات تولیدی در این حوزه است.